Eventyrlig moussetærte | Tærter Galleri |
3 dl smuldrede grahamskiks | |
½ dl hakkede pecannødder | |
3 spsk smeltet margarine | |
3 spsk honning | |
1 dl ferskenjuice el. appelsinjuice | |
4 blade gelatine | |
3 store pillede ferskner, friske helst | |
½ dl farin | |
1 spsk friskpresset citronsaft | |
1 spsk vaniliesukker | |
2 dl yoghurt smagt til med vanilie | |
2 dl hytteost | |
Bland knuste grahamskiks med hakkede
pekannødder, margarine og honning. Tryk dejen ud i bunden af en rund form
med løs kant. Formen bør være 22 cm i diameter.
Opvarm ferskenjuicen i en gryde. Tilsæt udblødt gelatine og lad det svale af. Skær fersknerne i skiver og bring ferskenskiver, farin og citronsaft i kog. Lad det simre i ca. 5 min. eller til fersknerne er møre. Rør vaniliesukker i. Læg halvdelen af fersknerne til side. Findel resten af fersknerne i en foodprocessor og tilsæt yoghurt, hytteost og juicen med gelatine. Kør det hele sammen til en glat creme. Læg de gemte ferskner på kagebunden og hæld yoghurtmassen over og afkøl i 3 timer. |