Frugttærte | Tilbage |
mørdej | |
mandelcreme/frangipane | syltetøj, her brombær |
100 gram smør | flormelis |
100 gram strøsukker | flødecreme |
100 gram mandler | creme |
25 gram mel | brombær |
2 æg | smør |
Rul mørdejen
tyndt ud og lad den hvile i køleskabet, før den lægges i formen. Læg
dejen i formen og lad den gå ud over kanten. Læg et stykke
pergamentpapir og bønner eller ris over papiret, så dejen ikke hæver.
Forbag bunden i en 180 grader varm ovn i 20 minutter. Når bunden er
gylden og sprød, tages den ud af ovnen, og det overskydende dej skæres væk.
Til mandelcremen blandes smør og sukker. Dernæst tilsættes de knuste mandler, melet og æggene, et ad gangen. Læg mandelcremen ned i mørdejsbunden og sæt den i en 180 grader varm ovn i 20 minutter. Hvis man laver en stor tærte, skal den have 30-40 minutter. Når den er bagt, skæres toppen af. Dernæst tilsættes syltetøj her hjemmelavet af en del sukker til to dele bær. Løft tærten ud af formen og strø flormelis over. Tærten serveres med flødecreme, creme lavet på æggeblommer, tilsat lidt calvados, og brombær vendt i smør og flormelis på en varm pande. Tærten pyntes til sidst med en myntekvist.
|