Frugttærte Tilbage
mørdej
mandelcreme/frangipane syltetøj, her brombær
100 gram smør flormelis
100 gram strøsukker flødecreme
100 gram mandler creme
25 gram mel brombær
2 æg smør
Rul mørdejen tyndt ud og lad den hvile i køleskabet, før den lægges i formen. Læg dejen i formen og lad den gå ud over kanten. Læg et stykke pergamentpapir og bønner eller ris over papiret, så dejen ikke hæver. Forbag bunden i en 180 grader varm ovn i 20 minutter. Når bunden er gylden og sprød, tages den ud af ovnen, og det overskydende dej skæres væk.

Til mandelcremen blandes smør og sukker. Dernæst tilsættes de knuste mandler, melet og æggene, et ad gangen. Læg mandelcremen ned i mørdejsbunden og sæt den i en 180 grader varm ovn i 20 minutter. Hvis man laver en stor tærte, skal den have 30-40 minutter. Når den er bagt, skæres toppen af. Dernæst tilsættes syltetøj – her hjemmelavet af en del sukker til to dele bær.

Løft tærten ud af formen og strø flormelis over.

Tærten serveres med flødecreme, creme lavet på æggeblommer, tilsat lidt calvados, og brombær vendt i smør og flormelis på en varm pande. Tærten pyntes til sidst med en myntekvist.