Jordbærtærte fra bageren                       Tilbage

Bund: Fyld:
1½ æg 100 g mørk chokolade
1 dl flormelis 2 æg
½ spsk kold vand 3 spsk sukker
½ dl mel 1 spsk maizena
½ dl kartoffelmel vaniliekorn fra en stang
1 tsk bagepulver 2 dl mælk
jordbær
½ dl jordbærsaft
2 blade husblas
Slå æggene ud i en skål og kom flormelis og vand i. Pisk til det er hvidt.

Sigt melet med kartoffelmel og bagepulver i en anden skål. Beklæd en springform med bagepapir. Rør æggemassen i melet og hæld det i formen og bag i 9 minutter ved 200°.

Smelt chokolade over vandbad og pensl den over den afkølede kagebund.

Til cremen piskes æg og sukker sammen. Kom maizena, mælk og vanilie i og varm langsomt op under omrøring til den tykner. Afkøles.

Den afkølede creme fordeles oven på chokoladen og de halverede jordbær lægges pænt oven på cremen.

Husblassen udblødes i vand og smeltes i saften, som pensles over kagen og afkøles.