Jordbærtærte med chokolade                       Tilbage
Dej: Kagecreme:
100 g smør 2 æg
150 g hvedemel 1 spsk sukker
1 spsk sukker 1 spsk maizena
½ æg 2½ dl mælk
100 g mørk chokolade ½ stang vanilie
10 g smør 1½ dl piskefløde
500 g jordbær
200 g ribsgele
Smørret smuldres i melet. De øvrige ingredienser tilsættes. Dejen samles hurtigt og lægges i køleskabet ca. 1 time. Dejen kan også laves i en foodprocessor. En tærteform beklædes med dejen. Bages ca. 15 min. ved 200 grader på midterste ovnribbe. Afkøles. Chokoladen smeltes sammen med smørret. Tærtebunden beklædes med chokoladen.

Æg, sukker, majsstivelse og mælk piskes sammen i en gryde og varmes op under piskning. Vanille piskes i. Når cremen er afkølet piskes fløden til skum og vendes i cremen. Cremen fordeles i tærtebunden. Jordbærrene fordeles over cremen. Ribsgeleen smeltes til den er tykflydende. Geleen røres igennem og hældes over jordbærrene. Tærten sættes koldt.

 

Fundet på "Augustenborgs opskriftsamling"