Jordbærtærte med chokolade Tilbage | |
Dej: | Kagecreme: |
100 g smør | 2 æg |
150 g hvedemel | 1 spsk sukker |
1 spsk sukker | 1 spsk maizena |
½ æg | 2½ dl mælk |
100 g mørk chokolade | ½ stang vanilie |
10 g smør | 1½ dl piskefløde |
500 g jordbær | |
200 g ribsgele | |
Smørret
smuldres i melet. De øvrige ingredienser tilsættes. Dejen samles hurtigt
og lægges i køleskabet ca. 1 time. Dejen kan også laves i en
foodprocessor. En tærteform beklædes med dejen. Bages ca. 15 min. ved
200 grader på midterste ovnribbe. Afkøles. Chokoladen smeltes sammen med
smørret. Tærtebunden beklædes med chokoladen. Æg, sukker, majsstivelse og mælk piskes sammen i en gryde og varmes op under piskning. Vanille piskes i. Når cremen er afkølet piskes fløden til skum og vendes i cremen. Cremen fordeles i tærtebunden. Jordbærrene fordeles over cremen. Ribsgeleen smeltes til den er tykflydende. Geleen røres igennem og hældes over jordbærrene. Tærten sættes koldt. |
Fundet på "Augustenborgs opskriftsamling"