Kaneltærte med hvid chokoladetrøffel Tilbage | |
Kanelbund: | Æblekompot: |
150 g blødt smør | 200 g madæbler i tern(udskåret vægt |
170 g sukker | 100 sukker |
3 æg | kornene af 1 stang vanilie |
170 g mel | |
10 g stødt kanel | Trøffelcreme: |
5 g bagepulver | 300 g hvid chokolade |
2 dl piskefløde | |
Pynt: Chokoladespåner | 1 stang kanel |
Forvarm
ovnen til 220 grader. Rør det bløde smør med sukker og tilsæt æggene
et ad gangen. Sigt mel, kanel og bagepulver i smørmassen og vend det. Fordel den færdige
blanding på 3 stykker bagepapir og bred hver portion ud til en cirkel på
ca. 20 cm. I diameter. Bag bundene i ca. 10 minutter. Afkøl dem og drys
med sukker mellem bundene inden de ægges til side eller pakkes ind Æblekompot :
Damp æblestykkerne med sukker og vanilje indtil de er møre og falder
sammen. Sæt kompotten til afkøling. Trøffelcreme:
Smelt den hvide chokolade over vandbad eller i en ca. 40 grader varm ovn.
Bring fløden og kanel i kog. Sigt den varme fløde over i den smeltede
chokolade og rør trøffelmassen glat. |
Fundet på "Augustenborgs opskriftssamling"