Kaneltærte med hvid chokoladetrøffel                   Tilbage
Kanelbund: Æblekompot:
150 g blødt smør 200 g madæbler i tern(udskåret vægt
170 g sukker 100 sukker
3 æg kornene af 1 stang vanilie
170 g mel
10 g stødt kanel Trøffelcreme:
5 g bagepulver 300 g hvid chokolade
2 dl piskefløde
Pynt: Chokoladespåner 1 stang kanel
Forvarm ovnen til 220 grader. Rør det bløde smør med sukker og tilsæt æggene et ad gangen. Sigt mel, kanel og bagepulver i smørmassen og vend det.

Fordel den færdige blanding på 3 stykker bagepapir og bred hver portion ud til en cirkel på ca. 20 cm. I diameter. Bag bundene i ca. 10 minutter. Afkøl dem og drys med sukker mellem bundene inden de ægges til side eller pakkes ind

Bundene kan bages flere dage i forvejen og opbevares tæt indpakket i køleskab.

Æblekompot : Damp æblestykkerne med sukker og vanilje indtil de er møre og falder sammen. Sæt kompotten til afkøling.

Trøffelcreme: Smelt den hvide chokolade over vandbad eller i en ca. 40 grader varm ovn. Bring fløden og kanel i kog. Sigt den varme fløde over i den smeltede chokolade og rør trøffelmassen glat.

Samling : For en springform ca. 20 cm i diameter med husholdningsfilm. Anbring en kanelbund heri. Fordel halvdelen af æblekompotten, af trøffelmassen, en bund, resten af æblekompotten, af trøffelmassen, bund og resten af trøffelcremen. Stil kagen til afkøling. Pynt med chokoladespåner og et strøg kanel inden servering.

 Fundet på "Augustenborgs opskriftssamling"