Mandeltærte med jordbærfyld                   Tærter    Galleri
Bund:
200 g marcipan
2 æg
1 dl cremefraiche Fyld:
½ dl hvedemel 1 kg jordbær
½ tsk bagepulver 1½ dl ribsgele + 2 spsk vand
Indstil ovnen på 175°. Riv marcipanen fint, tilsæt æg og cremefraiche og rør det sammen. Bland hvedemel og bagepulver og rør det i marcipanblandingen. Hæld dejen i en smurt tærteform, ca. 20 cm. Bag tærtebunden i ca. 30 min., til den har taget pænt farve. Lad den afkøle.

Rens jordbærrene og læg dem tæt sammen på tærtebunden. Kom gele og vand i en tykbundet gryde og smelt det sammen ved svag varme.

Lad blandingen køle af, til den er næsten stiv, inden den bredes ud over bærrene. Stil den i køleskab til geleen er stivnet helt.