Mandeltærte med jordbærfyld Tærter Galleri | |
Bund: | |
200 g marcipan | |
2 æg | |
1 dl cremefraiche | Fyld: |
½ dl hvedemel | 1 kg jordbær |
½ tsk bagepulver | 1½ dl ribsgele + 2 spsk vand |
Indstil ovnen
på 175°. Riv marcipanen fint, tilsæt æg og cremefraiche og rør det
sammen. Bland hvedemel og bagepulver og rør det i marcipanblandingen.
Hæld dejen i en smurt tærteform, ca. 20 cm. Bag tærtebunden i ca. 30
min., til den har taget pænt farve. Lad den afkøle.
Rens jordbærrene og læg dem tæt sammen på tærtebunden. Kom gele og vand i en tykbundet gryde og smelt det sammen ved svag varme. Lad blandingen køle af, til den er næsten stiv, inden den bredes ud over bærrene. Stil den i køleskab til geleen er stivnet helt. |