Nonna Marias Frugttærte Tilbage | |
Bund: | Creme: |
250 g smør | 4 æg |
2 æg | 1 l sødmælk |
500 g mel | 350 g sukker |
250 g sukker | 80 g mel |
lidt revet citronskal | 1 2 tsk vanilie |
1 knivspids salt | |
bagepulver | |
Gele: | Frisk frugt; kiwi, banan, jordbær |
4 dl. usødet frugtsaft | |
4 blade husblas | |
Bund: Bland sukker og bagepulver godt. Bland
sukker og smør godt, tilsæt æg, citronskal og lidt salt. Ælt melet
langsomt i som det sidste.
Creme: Pisk sukker, æg vanilie og mel sammen i en gryde over svag varme. Tilsæt herefter kogende mælk og lad det hele koge i nogle minutter til det tykner. Stil til afkøling ca. en time. Samling: Rul dejen ud med rigeligt mel og bag i 7-10 min ved 200°. Lad den hvile i 30 min. Læg bunden på et kagefad og dæk den med et tykt lag creme. Dekorer den med frugt. Gele: Husblas udblødes i koldt vand, smeltes og røres i den lune saft. Afkøles og duppes på kagen, når geleen begynder at blive tyk. Dup forsigtigt på med en pensel. |