Rabarber- og Abrikostærte | Tilbage |
180 g hvedemel | |
120 g smør/ margarine | |
1 knsp salt | |
1 spsk sukker | |
3 spsk koldt vand | |
1 pk tørrede abrikoser | |
5 stk rabarber | |
1½ dl sukker | |
2 stk æggehvider | |
6 spsk flormelis | |
Abrikoserne skal
lægges i blød natten over!!
Smulder mel og smør. Tilsæt salt og sukker og rør tilsidst vand i til det bliver en piedej. Tryk dejen i en tærteform, 26cm, og sæt den koldt i ½ time. Bages midt i ovnen i 10 min. ved 200°. Rens rabarber og skær dem i stykker. Læg rabarber og abrikos i pie'en og drys sukker over. Bages videre ved 180° i ca. 20 min. Pisk æggehviderne stive og pisk sigtet flormelis i. Sprøjt marengsen på og sæt den tilbage i ovnen. Bages videre ved 200° i ca. 5 min. til marengsen er gylden. Server kagen med flødeskum eller is. |
Fundet på "Jetbil".