Rugbrødstærte | Tilbage |
Bunde: | Fyld og pynt: |
200 g mørk rugbrød uden skorpe | 4 dl piskefløde |
150 g smuttede hakkede mandler | 250 g udblødte svesker |
1 spsk mel | 150 g udblødte abrikoser |
1 tsk bagepulver | citronmelisse |
6 æg | |
200 g sukker | |
2 spsk snaps | |
Opvarm ovnen til
175°. Skær rugbrødet i små terninger og bland dem med mandler, mel og bagepulver. Del æggene og pisk æggeblom- merne lyse og luftige med sukkeret. Rør snapsen i. Rør de tørre ingredienser i æggeblommerne. Pisk hviderne stive og rør en stor spsk. i blandingen. Vend resten i. Smør en springform med smør og hæld dejen i. Bag kagen i ca. 50 min. til den føles fast. Afkøl på en rist. Når kagen er kold, flækkes den op i to, og bunden lægges på et fad. Pisk fløden stiv og tag lidt fra til pynt. Skær svedsker og abrikoser i små terninger. Tag lidt fra til pynt og vend resten i flødeskummet. Kom fyldet på kagebunden og læg toppen på. Pynt med flødeskum, svedsker, abrikoser og citronmelisseblade. |
Fundet på "Lissis bageopskrifter"