Skovbærtærte | Tilbage |
Mørdej: | Fyld: |
150 g mel | 100 g blåbær |
100 g smør | 100 g brombær |
2 spsk sukker | 100 g hindbær/jordbær |
1 æggeblomme | (eller 300 g frosne skovbær) |
Creme: | Pynt: |
3 dl piskefløde | 150 g æblegele |
1 dl cremefraiche 38% | |
2 spsk flormelis | |
1 tsk vanilie | |
Smuldr smørret
og sukkeret i melet. Saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile i køleskab
ca. 30 min. Udrul den og beklæd en tærteform hermed. Bag tærten ved 200°
i ca, 20 min. til den er sprød. Pisk fløden til skum og rør de øvrige ingredienser til cremen i. Fordel cremen i tærtebunden, og fordel bærrene over. Smelt geléen i en lille gryde og hæld den over. Lad geléen stivne og server tærten. |
Fundet på "Lissis bageopskrifter"