Tærte Imperial | Tilbage |
Mørdejsbund: | |
125 g hvedemel | |
1/8 tsk bagepulver | |
85 g smør el. margarine | |
2 spsk sukker | |
1 æggeblomme | |
Kransekagedej: | |
150 g marcipan | |
50 g sukker | |
ca. 1 æggehvide | |
Fyld: | |
1 dl kagecreme | |
2 - 3 spsk flødeskum | |
8 - 10 kogte ferskner el. abrikoser | |
Gele: | |
1½ dl fersken- eller abrikoslage | |
3 blade husblas | |
1 - 2 spsk sherry | |
Mørdej: Mel og bagepulver sigtes sammen. Koldt smør hakkes i. Sukker og æggeblomme røres til æggesnaps, hvormed dejen samles. Den rulles ud på en smørsmurt lagkageform. Marcipanen røres blød med sukker og æggehvide. Dejen sprøjtes ud som kant på mørdejen. Denne prikkes. Tærten bages i en forvarmet ovn 15 minutter ved 200°. Den afkøles på rist. Kagecreme, blandet med flødeskum og frugt, lægges på. Saften stivnes med udblødt, smeltet husblas og smages til med sherry. Geleen lægges på med en ske, når den er halvstiv. |
Fundet i "den blå bagebog".