250 g mel | |
125 g koldt smør | |
2 spsk. sukker | |
1 æggeblomme | |
1 spsk. koldt vand | |
185 g brun farin | |
40 g mel | |
2½ dl sødmælk | |
45 g smør | |
1 tsk. vanilleessens | |
1 æggeblomme | |
2 æggehvider | |
2 spsk. sukker | |
Forvarm ovnen til 180°. Smør en dyb
tærteform. Sigt melet ned i en stor skål og gnid smørret ind i melet
så det ligner brødkrummer. Rør sukker, æggeblomme og vand i. Bland
til en blød dej og saml dem til en kugle. Kom folie om og afkøl den i
20 min.
Rul dejen ud mellem 2 lag bagepapir, så den dækker bund og sider i formen. Læg den over og skær overflødigt dej af. Prik bunden jævnt med en gaffel og sæt den tilbage i køleskabet i20 min. Kom bagepapir over og fyld op med bønner eller ris. Bag i ca. 35 min og fjerne bønner og papir. Til fyldet kommes sukker og mel i en lille gryde. Lav en fordybning og pisk gradvist mælken i til en glat pasta. Tilsæt smør og pisk over svag varme i 8 min indtil blandingen koger og bliver tyk. Tag den fra varmen, tilsæt vanille og æggeblomme og pisk cremen glat. Fordel den over bunden og glat overfladen. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen og pisk skummet tykt og blankt indtil sukkeret er opløst. Spred marengsen over fyldet og lav nogle små toppe med en gaffel eller kniv. Bag 5-10 min indtil marengsen er gylden. |
Fundet i "Den store Dessertbog"