Valnøddetærte Tærter                             Galleri
Dej:
150 g hvedemel
120 g blødt smør
85 g sukker
1 æggeblomme
1 spsk. vand Valnøddefyld:
200 g marcipan
Hindbærpuré: 1 dl piskefløde
11/2 dl vand 2 æg
50 g sukker 50 g sukker
250 g frosne eller friske hindbær 150 g valnøddekerner
Smuldr smørret i melet, tilsæt sukker og saml dejen med æggeblomme og vand.
Rul dejen ud og fordel den i en smurt tærteform.
Forbag bunden ved 200 grader i 5 min.

Riv marcipanen groft og rør den sammen med fløde, æg og sukker.
Hak valnødderne og rør dem i fyldet.
Fordel fyldet på den forbagte tærtebund og bag tærten færdig ved 200 grader i 20 min.
Afkøl kagen.

Kog vand og sukker til en klar lage.
Blend de rengjorte bær sammen med sukkerlagen.
Sæt puréen koldt, indtil den serveres til kagen.

Fundet på "appetit.dk"